Feedback

We asked our students and alumni to give us some feedback on our M.A. programme, in both English and Romanian. Here is what they had to say:

Programul masteral BCS a fost, pentru mine, un adevărat “eye-opener” şi m-a făcut să simt că fac parte dintr-o echipă excelentă. Activităţile academice diverse la care am fost invitaţi să participăm, dezbaterile şi conferinţele organizate de Centru, precum şi atmosfera destinsă în care se desfăşoară seminariile mă fac să recomand acest program din toată inima. Discuţiile la masa rotundă despre fenomene culturale şi sociale, diversitatea textelor pe care înveţi să le înţelegi folosind un aparat conceptual extrem de ofertant, actualitatea temelor şi evenimentelor dezbătute, de la discursul postcomunist la new media, mi-au stârnit curiozitatea şi m-au încurajat să abordez subiecte pe care nu ştiu dacă le-aş fi putut investiga în alt cadru instituţional românesc. În mare parte datorită deschiderii şi entuziasmului profesorilor, am avut curajul să continuu cercetarea academică, iar în prezent beneficiez de o bursă doctorală în cadrul Şcolii Doctorale de Studii Literare şi Culturale.

Adriana Mihai, doctorand UB

As a student of the M.A. programme in British Cultural Studies between 2009 and 2011, I felt I was part of a complex higher educational process, an experience which propels one towards academic excellence. I think the main value of the programme is the genuine interdisciplinary approach which provides a multitude of academic perspectives and voices, significantly shaping the frame of mind of developing young scholars. I particularly enjoyed working with all the professors through the seminars focusing on individual presentations and open debates, and I will always miss the years I have spent in this constructive intellectual environment.

Szabolcs László, Central European University, Budapest

Am absolvit Masteratul de Studii Culturale Britanice în anul 2012. Pot spune că acest masterat mi-a oferit o perspectivă mai clară asupra viitorului meu academic. Faptul că am intrat în contact cu profesori profesionalişti  şi mi s-a dat şansa să particip la conferinţe anuale internaţionale organizate de Centrul de Excelenţă m-a convins să urmaresc o cariera în direcţia cercetării literare. În plus, am avut plăcerea şi interesul de a studia atât cursuri de istoria ideilor, cat şi de identitate naţională, postcolonială şi postcomunistă, teorie şi traducere culturală, comunicare în afaceri, Shakespeare şi cultura muzicală şi multe altele. Prin urmare, a fost o gamă largă de cursuri care nu se adresau doar absolvenţilor de Limbi şi Literaturi Străine, ci încuraja participarea studenţilor cu un background cât mai variat. Nu numai că orele s-au ţinut într-un mediu primitor şi relaxant, unde puteai oricând servi o cană de ceai sau consulta unul din multele volume ale bibliotecii de acolo, dar nivelul de predare al acestui masterat este unul demn de standarde occidentale şi nu cred că se poate studia mai profund identitatea şi cultura britanică nicăieri altundeva în România.

                        Andreea Cristina-Paris, doctorand UB

Consider că Masteratul de Studii Culturale Britanice este cel mai potrivit program pe care îl poate urma un absolvent al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, de la secţia de engleză. Eu însumi am absolvit acest masterat în anul 2011 şi am beneficiat de sprijinul unor profesionişti în domeniul studiilor culturale precum prof. Mihaela Irimia, prof. Sorana Corneanu şi prof. Radu Surdulescu. Prima conferinţă la care am participat în calitate de masterand m-a convins că mă aflu în locul potrivit. În toamna anului 2009, am cunoscut profesori de renume internaţional precum Carlo Ginzburg sau Stephen Prickett. The British Cultural Studies Centre este locul în care revin mereu cu placere ca să împrumut volume din valorosul fond de carţi.

                                                                     Nicolae-Andrei Popa, doctorand UB

Îmi face o deosebită plăcere să spun că mediul de lucru de la centrul nostru (Studii Culturale Britanice) este la un nivel ridicat, în concordanţă cu toate normele şi regulile pentru învăţământul superior/post-universitar. Desigur, condiţiile şi infrastructura joacă un rol foarte important; tocmai de aceea ţin să menţionez faptul că centrul asigură condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţii (bibliotecă actualizată, PC-uri, proiector, etc.). Am ajuns la partea cea mai importantă, cea care aduce în discuţie cadrul didactic. Pentru o instituţie recunoscută la nivel internaţional, cei ce ne pregătesc au un rol cheie în dezvoltarea şi formarea noastră pentru viitor, iar profesorii noştri reusesc acest lucru cu brio. Sincer, m-aş fi aşteptat, fiind un master, să-şi concentreze atenţia mai mult asupra ciclului de licenţă, dar aceştia ne-au dat toată atenţia şi pregatirea de care aveam nevoie până la acest moment. Îmi doresc să aibă parte de acest centru cultural şi studenţii din generaţiile urmatoare.

Florin Iulian Cristea, student în anul I, Masteratul de Studii Culturale Britanice 

În prezent sunt masterand în primul an la Studii Culturale Britanice. Deşi am început recent cursurile din cadrul masteratului, pot spune că acestea sunt foarte interesante şi acoperă o gamă largă de subiecte (antropologie culturală, istoria ideilor, identitate naţională, global media etc.). Profesorii sunt foarte dedicaţi şi mereu au fost dispuşi să ne explice neclarităţile privind părţile mai dificile ale cursurilor. De asemenea, datorită bibliotecii bine organizate din cadrul centrului de studii culturale, am avut la dispoziţie un număr mare de carţi pe care le-am consultat atât pentru cursuri, cât şi în interes personal. Recomand acest masterat pentru toţi cei care vor să îşi diversifice cunoştinţele cu privire la acest spaţiu cultural.

            Antonia Gîrmacea, doctorand UB, Masteratul de Studii Culturale Britanice

Cursurile masteratului British Cultural Studies sunt concepute astfel încat să se asigure că studentul masterand capătă o cunoaştere completă în domeniul studiilor culturale. Abordarea identităţii culturale britanice este interdiscplinară, inclunzând studii antropologice, filosofice şi de istorie a ideilor. Recomand masteratul tuturor studenţilor care sunt interesaţi de teoriile care stau la basa studiilor culturale.

Mădălina Borcău, doctorand, University of Oxford

Programul masteral “Studii Culturale Britanice”, un masterat inter- şi multi-disciplinar, anglofil şi anglofon, oferă o perspectivă britanică şi nu doar o istorie a Angliei, diversitate şi nu eclectism, fiind un spaţiu al filmului şi al muzicii, alături de unul al cărţilor. Doi ani în care mi-am făcut mulţi prieteni, dar, cel mai important, o perioadă în care m-am format ca intelectual, mai mult decât în timpul anilor de facultate. BCS rămâne pentru mine o decizie bună, o amintire frumoasă, un pas important în drumul meu.

Mihai Vişoiu, doctorand UB

Îmi face o deosebită plăcere să vorbesc despre cursurile pe care le frecventez, atât mie cât şi colegilor mei. Acum, după un semestru, pot spune că  venim la şcoală ca să ne simţim bine, să discutăm la o cană de English Tea lucruri foarte interesante care au legatură cu noi şi au legatură cu voi, adică realitatea zilelor noastre, lumea în care trăim. Totul este făcut să pară uşor, însă nivelul de predare este foarte ridicat, lucru care ne prieşte tuturor. Venim să interacţionăm cu nişte profesori extraordinari, oameni cu o cultură vastă, cu care putem discuta deschis. Sunt oameni normali de care Romania are atâta nevoie. Sunt oameni care ne inspiră şi cu care ne simţim bine la fiecare curs. Nu ştim ceva? Căutăm repede în biblioteca centrului (plină de cărţi interesante), pe internet, sau în multitudinea de fişiere adunate în computerele de la centru şi ne ajutam de proiector pentru a discuta în detaliu. Facem tot felul de lucruri interesante. Ne place să citim, să vedem filme, avem prezentări şi proiecte pe care noi ni le alegem în functie de preferinţele personale. Este un program care are un cuvânt de spus în faţa tinerilor români. Este un program pe care îl consider “a breath of fresh air” şi de care sper să beneficieze cât mai mulţi tineri, pentru a conştientiza cât mai bine ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Diana Arghirescu, studentă în anul II, Masteratul de Studii Culturale Britanice

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s